Ohje:Poisto

Kohteesta Wiki 24
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tämä on ShoutWikin ohjesivu, joka sijaitsee ShoutWikin keskuswikissä. Jos haluat ehdottaa muutoksia, jätä viesti sen keskustelusivulle. Jos haluat korvata tämän sivun wikisi omalla ohjesivulla, paina "Luo sivu" yläpuolella.

Sivun poistaminen on yksinkertainen toiminpide kenelle tahansa, jolla on ylläpitäjän oikeudet. Käyttäjät, joilla ei ole kyseisiä oikeuksia voivat silti poistaa tekstiä wikin sivuilta tai ehdottaa/pyytää sivun poistoa.

Ennen poistamista

Ennen poistamista voit tehdä useita erilaisia tarkistuksia:

  • Käytä "Tänne viittaavat sivut" -työkalua. Tämä antaa jonkinlaisen kuvan siitä, kuinka tärkeä sivu on ja mihin aiheisiin se liittyy. Ehkäpä useat paikat silti linkittävät näkyvästi sivuun. Kaikista sivuun viittaavista linkeistä tulee punalinkkejä jos poistat sivun. Ihannetapauksessa kaikki sivuun vittaavat linkit tulisi muuttaa/poistaa jos tämän sivun ei tulisi olla olemassa. Voit tehdä tämän työn ennen poistamista tai pyytää muita wikiyhteisön jäseniä tekemään sen.
  • Tarkista sivun historia ja asiaankuuluva keskustelusivu. Kuka ehdotti poistoa? Onko joku, joka ei hyväksy poistoa? Onko asiasta keskusteltu kunnolla? Oliko ihmisillä riittävästi aikaa esittää vastalauseita? Vandalisoiko joku sivua, mikä sittemmin johti poistoehdotukseen?

Näihin asioihin käytetty huolellisuus riippuu wikiyhteisön koosta ja poistotapauksen selkeydestä. Muista, että vain ylläpitäjät voivat kumota poiston, joten tavalliselle käyttäjälle tieto näyttää olevan ikiajoiksi poissa.

Käytä 'poista' -välilehteä

Ylläpitäjät näkevät 'poista' -välilehden joka sivun ylälaidassa. Napsauta tätä poistaaksesi sivun. Sinua pyydetään antamaan vahvistus ja syy sivun poistamiseen. Tämä on pienehkö tekstimuotoinen kuvaus siitä, miksi sivu poistetaan. Toimintosi näkyy tuoreissa muutoksissa ja poistolokissa (Toiminnot:Loki/delete).

Palauttaminen

Palauttaaksesi sivun sinun tulee navigoida sivun tarkelle nimelle. Voit löytää tämän poistolokista (Toiminnot:Loki/delete) jos et muista sitä.

Näet sitten linkin, jossa lukee "Näytä tai palauta n poistettua muokkausta". Laita rasti sellaisten muokkausversioiden viereen, jonka haluat palauttaa.